Maxime istorice pentru cursul euro si dolar
20 Iulie 2012
Euro a mai facut un pas pana la pragul de 4.60 lei, dupa ce a crescut intr-o saptamana cu aproape 4 bani

Banca Nationala a stabilit pentru vineri cea mai ridicata valoarea pentru un euro, referinta fiind stabilita la 3.5848 lei/euro, in crestere cu peste 2 bani fata de cotatia de joi, atunci cand un euro era cotat la 3.5638 lei/euro. De la inceputul anului, euro a crescut cu peste 5 procente fata de moneda nationala.

Dupa stabilirea referintei, euro a continuat sa se aprecieze, acesta a depasit valoarea de 4.60 lei pe piata valutara interbancara, informatii disponibile pe curs valutar online.

Dolarul a urcat la 3.7438 lei, cea mai ridicata valoarea inregistrata pentru moneda americana, pe fondul aprecierii dolarului in fata monedei europene, care a scazut sub 1.22 dolari, de la peste 1.32 dolari/euro la inceputul anului.

Clientii care au credite in franci nu au fost nici ei scutiti de deprecierea leului din ultimele 2 luni, referinta la franc a atins valoarea de 3.8173 lei, cea mai ridicata valoare din luna septembrie a anului trecut.

La casele de schimb valutar, euro nu mai poate fi cumparat cu mai putin de 4.62 lei, iar cursul urca la unele banci pana la 4.671 lei/euro. Romanii care se intorc in tara cu euro, primesc mult mai multi lei, cel mai bun curs era oferit de Banca Romaneasca, 4.5757 lei/euro.

Dolarul a fost vandut de catre banci clientilor incepand de la 3.79 lei, in timp ce francul elvetian era vandut la cotatii situate intre 3.863 lei si 3.9534 lei/franc.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Curs valutar