• Home
  • Curs valutar
  • Leul se apreciaza puternic si trece sub 4.60 lei pentru un euro
Leul se apreciaza puternic si trece sub 4.60 lei pentru un euro
30 Iulie 2012
Moneda nationala a castigat 5 bani la o zi dupa referendum, cursul valutar de referinta pentru un euro a ajuns la 4.5558 lei

Banca Nationala a stabilit pentru luni, 30 iulie 2012, un curs valutar de referinta de 4.5558 lei/euro, in scadere fata de valoarea de 4.6118 lei/euro din ziua de vineri si cu peste 8 bani mai scazut fata de maximul istoric stabilit la inceputul saptamanii precedente.

Dupa stabilirea referintei de catre BNR, cursul de schimb pentru euro pe piata valutara interbancara, care poate fi urmarit online pe curs valutar in timp real, a urcat la 4.70 lei.

Dolarul a fost de BNR la 3.7086 lei, in scadere cu 5 bani fata de cotatia de vineri, ia rfata de maximul istoric stabilit tot saptamana trecuta, leul a castigat aproape 13 bani.

Leul a castigat 5 bani astazi si fata de francul elvetian, moneda elvetiana a fost cotata sub pragul de 3.80 lei, la 3.7930 lei/franc.

Aprecierea monedei nationale de astazi reprezinta o veste buna pentru toti romanii care au credite ipotecare sau de nevoi personale in valuta, sumele in lei necesare pentru a cumpara euro sau franci elvetieni sunt mai mici fata de saptamana trecuta, dar in continuare ridicate daca ne raportam la cotatiile de la inceputul anului.

La casele de schimb valutar un euro a fost vandut astazi clientilor la cotatii situate intre 4.589 lei si 4.660 lei/euro, in timp ce la cumparare de la clienti, bancile ofereau cotatii care plecau de la 4.574 lei, la Credit Agricole (fosta Emporiki Bank).

Pentru un franc elvetian, cotatiile de la casele de schimb plecau de la 3.833 lei si ajungeau pana la 3.9181 lei/franc, in cazul Alpha Bank.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Curs valutar