Leul continua sa se aprecieze
10 Decembrie 2011
Moneda nationala a coborat vineri sub valoarea de 4.34 lei/euro, pentru prima data in ultimele 5 saptamani

Banca Nationala a stabilit un curs valutar de 4.3397 lei pentru un euro, in scadere cu peste 0.1 bani fata de ziua de luni. Dupa afisarea cursului oficial, cotatiile valutare interbancare au inceput sa cresca si sa se stabileasca peste nivelul de 4.34 lei.

Dolarul si francul elvetian au inregistrat aprecieri usoare in fata leului, pe fondul unor cotatii in crestere pe piata valutara internationala, in fata euro.

Bancile aveau la cumparare euro, incepand cu 4.311 lei, in scadere fata de ziua precedenta, in timp ce la vanzare catre clienti, cel mai bun curs valutar de schimb era de 4.365 lei/euro. Pentru francul elvetian, erau afisate cotatii la vanzare, incepand cu 3.5543 leu/franc, in usoara crestere fata de ziua de joi.

Dobanzile interbancare pentru euro au inregistrat scaderi, dupa reducerea dobanzii de referinta, de catre Banca Centrala Europeana cu un sfert de punct procentual, pana la 1 procent. Astfel, dobanda Euribor la 3 luni, cea mai utilizata pentru calculul dobanzii variabile la credite, a coborat pana la valoarea de 1.437%, iar cea la 6 luni la 1.675%.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Curs valutar