Leul continua sa piarda in fata euro
10 Ianuarie 2012
Banca Nationala a stabilit marti un curs valutar de referinta pentru euro de 4.3625 lei, cel mai ridicat curs din acest an

Cursul valutar de referinta a crescut cu aproape un ban fata de ziua precedenta, cand a inchis la 4.3532. De la inceputul anului, leul s-a depreciat cu 1% in fata monedei europene, cotatia valutara stabilita in ultima sedinta de tranzactionare a lui 2011, a fost de 4.3197 lei/euro.

Romanii care au credite in franci elvetieni au de ce sa fie nelinistiti, de la inceputul anului acesta s-a apreciat cu aproape 1.2% in fata monedei nationale. Fata de ziua de luni, francul elvetian a castigat 1.4 bani, cursul de referinta stabilit astazi fiind de 3.5953 lei/franc. In schimb, leul a reusit sa se aprecieze usor in fata dolarului, BNR a stabilit un curs valutar de 3.4071. De la inceputul anului insa, dolarul a castigat cel mai mult in fata leului, aprecierea este 2 procente.

Pe moneycenter.ro, aveti posibilitatea sa urmariti evolutia principalelor cotatii valutare in timp real.

Bancile au modificat si ele in crestere cursul valutar la casele de schimb, pentru euro si franc elvetian. La vanzare catre clienti erau afisate cotatii de la 4.389 lei pana la 4.44 lei/euro, iar cel mai bun curs la cumparare euro de la clienti era de 4.335 lei/euro. Un franc elvetian se putea cumpara incepand de la 3.6356 lei/franc, in crestere fata de ziua de luni.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Curs valutar