Leul coboara sub pragul de 4.40 lei la BNR
10 Ianuarie 2013
Cotatia de referinta pentru euro a coborat pentru prima data in ultimele 8 luni sub pragul de 4.40 lei, dupa ce in luna august a atins un maxim istoric de 4.6481 lei/euro.

De la mijlocul lunii octombrie, leul a recuperat peste 20 de bani din pierderea suferita in vara in fata monedei europene. Pentru astazi Banca Nationala a stabilit un curs valutar de referinta de 4.3753 lei/euro, in scadere cu 3 bani fata de ziua precedenta.

In ultima saptamana aprecierea monedei nationale a ajuns la 5 bani, de la 4.4251 lei/euro la 4.3753 lei/euro. Aprecierea survine pe fondul asteptarilor pozitive cu privire la economia romaneasca, dar si datorita dobanzilor mai mari titlurile de stat romanesti, care au atras investitorii straini in cautare de randamente mai mari.

Aprecierea in fata dolarului a fost mai mare, de aproape 4 bani, referinta a coborat la 3.3393 lei/dolar, cea mai mica valoare din ultimele 8 luni, si in scadere cu aproape 50 de bani fata de maximul din 2011. Aprecierea mai mare a monedei nationale in fata dolarului este data de evolutia perechi euro/dolar, pe piata valutara internationala, unde euro a reusit in ultimele luni sa se aprecieze, si sa treaca de pragul de 1.3 dolari. Evolutia principalelor perechi valutare poate fi urmarita pe cotatii valutare online.

Nici de aceasta data, evolutia francului elvetian nu a fost decuplata de cea a euro, leul a reusit si in fata monedei elvetiene sa se aprecieze cu aproape 3 bani, la 3.6191 lei/franc.

Leul s-a apreciat si la casele de schimb valutar bancare, acolo unde un euro putea fi cumparat astazi cu putin sub 4.40 lei/euro. La vanzarea de euro catre banci, cotatiile erau situate intre 4.36 lei/euro si 4.30 lei.

La cumpararea unui dolar, cel mai bun curs de schimb valutar era de 3.3536 lei/dolar, cotatiile urcau la unele banci peste valoarea de 3.40 lei. Cei care mai au credite in franci elvetieni, au cumparat astazi moneda elvetiana la cotatii cuprinse intre 3.6380 lei si 3.7375 lei/franc.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Curs valutar