Leul castiga peste 7 bani in fata euro
6 August 2012
Dupa ce saptamana trecuta in prima zi a saptamanii leul a castigat aproape 6 bani fata de euro, astazi moneda nationala a reusit din nou o apreciere spectaculoasa fata de euro

Banca Nationala a cotat astazi euro la 4.5740 lei, in scadere puternica fata de maximul istoric atins in sedinta de vineri, cand un euro a fost cotat la 4.6481 lei.

In ultimele saptamani cursul valutar a avut oscilatii puternice, cu zile in care moneda nationala a pierdut cativa bani fata de euro urmate de aprecieri puternice, ca cea de astazi de peste 1 procent.

Aprecierea de astazi este pusa pe seama interventiei substantiale a BNR in piata, pentru a tempera deprecierea monedei nationale.

Dupa stabilirea referintei, cursul euro oscila pe piata valutara interbancara in apropierea valorii de 4.58 lei/euro. Cotatiile pot fi urmatite online pe curs valutar in timp real.

Dolarul a coborat sub pragul de 3.70 lei, referinta BNR de astazi fiind 3.6997 lei/dolar, in scadere cu 9 bani fata de cotatia de vineri.

Leul a castigat peste 6 bani si fata de francul elvetian, cotatia de referinta fiind de 3.8077 lei/franc. Aprecierile de astazi ajuta clientii care sau imprumutat in valuta, si care platesc mai putini lei ca sa cumpere euro sau franci elvetieni, fata de ultima zi din saptamana trecuta.

Casele de schimb valutar bancare afisau cotatii in scadere la vanzare euro catre clienti, acestia au cumparat astazi euro la cotatii situate intre 4.595 lei si 4.695 lei/euro. Aprecierea leului de astazi nu este in favoarea romanilor care se intorc de la munca din strainatate si primesc astazi mai putini lei pentru un euro, cel mai bun curs de schimb era afisat la Millennium Bank, 4.565 lei/euro.

Pentru cumpararea unui franc elvetian, cotatiile erau situate in prima zi a saptamanii intre 3.8451 lei si 3.93 lei/franc.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Curs valutar