Leul a castigat un ban in fata euro la BNR
22 August 2012
Moneda nationala a continuat sa se intareasca in fata celei europene, referinta stabilita de Banca Nationala a avansat cu peste 1 ban, fata de ziua de marti

Cursul de referinta afisat de catre BNR la mijlocul zilei era de 4.4885 lei pentru un euro, fata de 4.4987 lei/euro in ziua precedenta. In ultima saptamana leul a evoluat sub pragul de 4.50 lei, si pe fondul intrarilor de valuta de la romanii care sau intors in luna august din strainatate.

Dupa stabilirea referintei, euro a inregistrat o usoara crestere pe piata valutara, cotatii disponibile online pe curs valutar in timp real.

Intarirea euro in fata dolarului pe piata valutara internationala a fost resimtita si in cursul valutar BNR pentru moneda americana, care a pierdut peste 2 bani in fata leului. Referinta a coborat usor sub 3.60 lei, la 3.5999 lei/dolar.

Francul elvetian se mentine peste 3.70 lei, referinta BNR a cotat moneda elvetiana la 3.737 lei, in scadere cu aproape un ban fata de ziua precedenta.

La casele de schimb valutar bancare un euro era vandut cu cel putin 4.51 lei la Alpha Bank, cotatiile urcau insa pana la 4.56 lei/euro la Unicredit Tiriac. Cei care sau intors in Romania cu euro si au dorit sa ii schimbe, au primit mai multi lei decat in urma cu un an, cotatiile se situau astazi intre 4.47 lei si 4.40 lei/euro.

Cotatiile de schimb valutar pentru dolar erau situate intre 3.6319 lei si 3.6732 lei/dolar, in timp ce pentru cumpararea unui franc elvetian bancile cereau cel putin 3.772 lei/franc.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Curs valutar