Evolutie cotatii valutare in prima saptamana din octombrie
7 Octombrie 2011
Saptamana care s-a incheiat a consemnat cotatii valutare in usoara scadere la euro, fata de maximul inregistrat in saptamana precedenta.

Daca vinerea trecuta cursul valutar leu/euro atingea maximul inregistrat in ultimul an, de 4.3533 lei pentru un euro, in aceasta saptamana cursul a scazut usor osciland deasupra pragului de 4.3 lei. In ultima sedinta a saptamanii, Banca Nationala a cotat euro la 4.3146 lei, in crestre fata de valoarea inregistrata in sedinta de joi.

Dolarul a urcat in cursul saptamanii pana la valoarea de 3.2674 lei/dolar in sedinta de marti, pe fondul aprecierii dolarului in fata euro pe piata internationala, datorita temerilor privind intrarea iminenta a Greciei in incapacitate de plata.

Leul a castigat pe parcursul intregii saptamani in fata francului elvetian, ultima sedinta a saptamanii a consemnat si cel mai mic nivel de 3.4875, o veste buna pentru cei care au credite si platesc acum mai putini lei pentru efectuarea schimbului valutar.

La casele de schimb valutar, bancile ofereau la cumparare un curs de 4.33 lei la Banca Romaneasca, iar la vanzare cel mai bun curs era cel afisat la Banca Carpatica de 4.33 lei/euro.

Evolutia cursului de schimb poate fi urmarita zilnic pe moneycenter.ro prin intermediul sectiunilor Curs valutar BNR si Curs valutar case de schimb banci.

Pe piata monetara interbancara, dobanzile Robor au terminat saptamana in scadere usoara, Robor la 3 Luni fiind cotat vineri la 6.19%, iar la 6 luni dobanda este 6.76%. In schimb dobanda Euribor a inregistrat cresteri fata de saptamana precedenta pe fondul deciziei BCE (European Central Bank), de a pastra dobanda de referinta la valoarea de 1.5%.

Mai multe informatii / Legaturi utile: Evolutie dobanzi interbancare Euribor, Robor, Libor


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Curs valutar