• Home
  • Curs valutar
  • Evolutia dobanzi interbancare Robor si Euribor in ultima saptamana
Evolutia dobanzi interbancare Robor si Euribor in ultima saptamana
23 Septembrie 2011
Saptamana 19 - 23 septembrie a fost una agitata pe pietele internationale, efectele fiind vizibile in piata monetara si valutara locala

In saptamana care s-a incheiat cursul valutar depasit la Banca Centrala pragul de 4.3 lei / euro si a inchis vineri la 4.3072, nivel foarte apropiat de maximul inregistrat joi.

Pe piata monetara indicele de dobanda Robor, care sunt utilizati de institutiile financiare in calculul dobanzii la credite, au terminat saptamana peste nivelul inregistrat in sedinta de luni, cel mai mult a crescut indicele Robor la 1 Luna si cel la 3 Luni. Astfel, dobanda Robor la 1 Luna a crescut de la 5.87% pana la nivelul de 6.24% vineri, iar Robor la 3 Luni a urcat la 6.21%.

Indicii de dobanda Euribor, de asemenea folositi la stabilirea nivelului dobanzii variabile la credite, nu au suferit modificari importante pe parcursul saptamanii, Euribor la 1 Luna a avansat pana la 1.35% fata de 1,347% la inceputul saptamanii, iar Euribor la 3 Luni a terminat saptamana la nivelul de 1.537%.

Dobanda Libor la franc elvetian a continuat sa se situeze la niveluri foarte apropiate de 0, doar valorile la 9 si 12 Luni depasind 0.1%, cu dobanda Libor la 12 Luni CHF situata la valoarea de 0.293%.

Mai multe informatii / Legaturi utile: Dobanzi interbancare Euribor Robor Libor, Curs valutar BNR


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Curs valutar