Euro se apreciaza si urca la maximul ultimei luni
14 Martie 2013
Moneda nationala a pierdut aproape 5 bani in ultima saptamana in fata monedei europene, si a atins cea mai mica valoare din ultima luna.

Referinta BNR a fost astazi de 4.3975 lei pentru un euro, in crestere cu peste un ban fata de cotatia de referinta stabilita cu o zi in urma. Deprecierea monedei nationale survine dupa ce Banca Nationala a inceput sa ofere lichiditati suficiente bancilor, la licitatiile repo, iar dobanzile Robor din piata monetara au coborat la minimele acestui an.

Robor la 1 luna a coborat astazi sub 5 procent, de la peste 6% la finalul anului trecut, in timp ce Robor la 3 luni se apropie si el de pragul de 5 procente, cotatia de astazii a fost de 5.21%. O dobanda mai mica face mai putin tentant pentru investitori sa isi plaseze banii pe piata locala, cu efecte asupra ofertei de valuta.

Dolarul a castigat astazi peste 3 bani, referinta BNR fiind astazi de 3.3997 lei/dolar. Pentru franc, referinta a fost astazi de 3.5646 lei, de la 3.5572 lei/franc, in timp ce lira sterlina a urcat peste 5 lei, dupa ce a stat trei zile sub acest prag, referinta de astazi 5.0826 lei.

Aprecierea lirei sterline survine dupa ce aceasta a reusit sa recupereze o parte din pierderea din acest an in fata dolarului. Cotatiile pot fi urmarite online si in timp real pe curs valutar online.

La casele de schimb valutar bancare, clientii bancilor au cumparat euro cu minim 4.420 lei/euro, iar la vanzare catre banci, cotatiile erau situate intre 4.3710 lei/euro si 4.315 lei/euro.

Clientii care mai au de platit rate in franci elvetieni au trebuit sa scoata azi din buzunare minim 3.5945 lei/franc, iar pentru un dolar 3.4226 lei.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Curs valutar