Euro scade la BNR si se indreapta catre pragul de 4.50 lei
7 Noiembrie 2012
Moneda nationala a continuat sa se aprecieze in fata euro si astazi, cursul de referinta a mai facut un pas catre pragul de 4.50 lei.

Dupa ce a atins un maxim pentru ultimele trei luni pe 19 octombrie, la 4.5809 lei/euro, leul a reusit o serie de aprecieri zilnice, pana la valoarea de referinta de astazi de 4.5089 lei/euro.

Astazi aprecierea monedei nationale a fost de aproape 1 ban fata de referinta de marti, iar in ultimele 2 saptamani aprecierea este de peste 7 bani. Dupa stabilirea referintei de catre BNR, in cursul dupa amiezii euro se tranzactiona in crestere, aproape de 4.52 lei.

Leul a castigat si fata de dolar astazi, 2 bani la 3.5102 lei/dolar, si datorita aprecierii euro in fata dolarului in prima parte a zilei, pe piata valutara internationala. Cotatiile pot fi urmarite in timp real pe curs valutar online.

Pentru francul elvetian cotatia de referinta a coborat cu aproape 1 ban la 3.7339 lei/franc. Evolutia acestei valute o urmareste indeaproape pe cea a monedei europene de aproape un an, dupa ce Banca Elvetiei apara pragul de 1.2 franci pentru un euro.

La casele de schimb valutar euro era vandut astazi de catre banci clientilor la cotatii cuprinse intre 4.540 lei si 4.590 lei/euro. Cei care au dorit sa vanda astazi euro au primit de la banci un curs maxim de 4.4925 lei/euro, in scadere fata de ziua precedenta.

Pentru un franc elvetian, cursul de schimb era situat in intervalul 3.7763 lei si 3.8619 lei/franc, la cumpararea de la casele de schimb bancare.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Curs valutar