Euro este tot mai puternic in fata monedei nationale
17 Februarie 2012
Banca Nationala a stabilit pentru vineri un curs valutar de referinta de peste 4.35 lei pentru un euro, in crestere usoara fata de ziua precedenta

Valoarea de referinta pentru vineri este de 4.3533 lei /euro, cea mai mare valoare a monedei unice din aceasta saptamana. Leul a castigat in schimb in fata dolarului peste 3 bani, insa termina saptamana la 3.31 lei/dolar, in crestere fata de inceputul saptamanii, cand acesta era situat sub nivelul de 3.3 lei.

Banca Nationala a stabilit pentru un franc elvetian un curs valutar de referinta de 3.6039 lei, acelasi care a fost si in ziua de joi, insa in crestere fata de inceputul saptamanii, cand am avut o cotatie de referinta sub 3.6 lei/franc.

In crestere au fost si cotatiile afisate de banci la casele de schimb. Pentru un euro, clientii au trebuit sa scoata din portofel un minim de 4.375 lei, iar cei care au avut euro si au vrut sa ii schimbe in lei, cel mai bun curs era afisat la CEC Bank, de 4.33 lei. Pentru a cumpara un franc elvetian, bancile afisau un curs valutar la casele de schimb, situat intre 3.6364 si 3.722 lei.

Pe piata monetara, dobanda Robor s-a oprit din scadere si a inregistrat cresteri usoare comparativ cu ziua precedenta, in timp ce dobanda Euribor a continuat sa coboare, valoarea Euribor la 3 luni era vineri de 1.036 procente.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Curs valutar