Euro a trecut astazi peste valoarea de 4.50 lei la BNR
13 Septembrie 2012
Banca Nationala a stabilit pentru astazi un curs valutar de referinta de 4.5073 lei pentru un euro, in crestere cu 2 bani fata de cursul anuntat cu o zi in urma

Pentru prima data in ultima luna euro a trecut din nou peste pragul de 4.50 lei, dupa ce in luna august leul a reusit sa recupereze o parte din deprecierea care a dus cursul la un nou maxim istoric, de 4.6481 lei/euro la inceputul lunii august.

Dupa stabilirea referintei de catre BNR, pe piata valutara interbanca euro a continuat sa fie tranzactionat peste valoarea de 4.50 lei. Cotatiile sunt disponibile online pe curs valutar in timp real.

Referinta pentru dolar a urcat la 3.4882 lei, in crestere cu 1.6 bani fata de ziua de miercuri, insa in scadere fata de cotatiile afisate saptamana trecuta, cand dolarul se tranzactiona la peste 3.50 lei. Intarirea leului fata de dolar din ultima saptamana survine pe fondul aprecierii monedei europene in fata dolarului la 1.29 dolari pentru un euro in cursul zilei de astazi.

Pentru francul elvetian, referinta BNR a urcat la 3.7164 lei, in timp ce la lira sterlina aceasta a trecut pragul de 5.60 lei, si a ajuns la 5,6239 lei/lira.

Cei care au dorit sa cumpere euro au avut de ales intre curs valutar la casele de schimb bancare situat intre 4.529 lei si 4.580 lei/euro. Vanzarea unui euro a primit din partea caselor de schimb un curs care pleca de 4.4855 lei, in crestere fata de ziua precedenta.

Un dolar american a putut fi cumparat astazi la cotatii mai mari de 3.50 lei, cel mai bun curs de schimb valutar era afisat la RIB, de 3.524 lei/dolar, in timp ce la vanzare catre casele de schimb, cursul cel mai bun era de 3.4682 lei/dolar.

Cumpararea unui franc elvetian, care este facuta in mod covarsitor de catre romanii care au de achitat credite in aceasta valuta, a scos din buzunarele romanilor un curs minim de 3.749 lei/franc, in timp ce la unele banci cursul a depasit valoarea de 3.80 lei/franc.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Curs valutar