• Home
  • Curs valutar
  • Euro a stabilit un nou maxim istoric in raport cu moneda nationala
Euro a stabilit un nou maxim istoric in raport cu moneda nationala
17 Martie 2012
BNR a stabilit pentru vineri un curs de referinta de 4.3783 lei/euro, in crestere cu peste un ban fata de ziua de joi

Leul a inceput sa se deprecieze incepand cu saptamana trecuta, odata cu anuntarea cresterilor salariale pentru bugetari si a prognozelor cu privire la o posibila reintrare in recesiune, in primul trimestru din 2012.

In plus, in luna ianuarie investitiile straine au scazut dramatic la 23 milioane euro, de la 376 milioane euro in perioada precedenta din anul trecut.

Dolarul s-a apreciat cu mai putin de un ban, de la 3.3478 lei/dolar la 3.3544 lei, cresterea fata de saptamana trecuta este mult mai mare si se apropie de 2 procente.

Francul elvetian a castigat aproape 2 bani astazi, BNR a stabilit un curs valutar de referinta de 3.6258 lei, in crestere de la 3.6063 lei in sedinta de joi.

Deprecierea leului incepe sa fie resimtita de catre clientii care au luat credite in valuta si care trebuie sa scoata mai multi lei pentru a cumpara euro sau franci elvetieni.

Casele de schimb valutar au vandut astazi euro clientilor, la un curs de schimb valutar de peste 4.4 lei, in timp ce la cumparare erau afisate cotatii situate intre 4.3613 lei/euro si 4.303 lei.

Cel mai bun curs valutar pentru cumparare franci elvetieni era afisat de catre Credit Europe Bank, de 3.66 lei/franc, in timp ce unele banci au avut cotatii de peste 3.7 lei.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Curs valutar