Este randul dolarului sa stabileasca noi maxime istorice
31 Mai 2012
Cursul de schimb stabilit de Banca Nationala pentru dolar a atins un nou record istoric, referinta fiind astazi de 3.5939 lei/dolar

Dolarul a crescut cu 0.75 bani, de la 3.5864 lei/dolar in ziua de miercuri, in timp ce euro a crescut usor si a ajuns aproape de maximul istoric stabilit in saptamana precedenta. Dupa stabilirea referintei, euro a urcat peste 4.48 lei pe piata interbanca, care poate fi urmarita online si in timp real pe curs valutar online.

Cresterea puternica a dolarului se datoreaza aprecierii acestuia in fata monedei europene, pe fondul speculatiilor tot mai intense ca si Spania urmeaza sa fie nevoita sa ceara ajutor finanaciar, la fel cum au cerut Grecia, Portugalia si Irlanda, dupa ce costul la care se imprumuta a crescut pana aproape de 7% la titlurile pe 10 ani. Astazi, euro se tranzactiona sub valoarea de 1.24 dolari, de la 1.31 euro la inceputul lunii mai. Francul a mai castigat 0.12 bani si a ajuns la 3.7159 lei, iar la lira sterlina referinta este astazi de 4.4616 lei.

La casele de schimb valutar, majoritatea bancilor vindeau clientilor euro la un curs situat peste 4.50 lei, cel mai bun curs era de 4.4990 lei. La cumpararea de la clienti, cotatiile se situau intre 4.45 lei si 4.398 lei/euro. Dolarul, cea mai buna investitie din acest an, era oferit la vanzare clientilor incepand de la 3.64 lei/dolar. Romanii care au credite in franci elvetieni au platit un minim de 3.757 lei pentru a cumpara un franc, in crestere fata de ziua de ieri.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Curs valutar