Dobanda Robor scade in ritm alert
11 Ianuarie 2012
Dobanda interbancara Robor continua sa coboare de la inceputul anului si se apropie de nivelul de 5%

Pentru scadenta la o luna, dobanda Robor se apropie de valoarea de 5%, dupa ce a scazut aproape 0.7% de la inceputul anului. Clientii care au luat un imprumut Prima Casa dar si cei care intentioneaza sa o faca in perioada urmatoare, se pot bucura de o reducere a ratei dobanzii de 0.5%, scaderea valorii Robor la 3 luni, utilizata la stabilirea valorii dobanzii variabile, fata de finalul anului trecut.

Reducerea dobanzilor Robor, vine pe fondul modificarii dobanzii de referinta aplicata de BNR, de la 6% la 5.75%, la inceputul anului.

Dobanda Euribor a coborat si ea de la inceputul anului, Euribor la o luna a ajuns la 0.878% de la 1.024%, la finalul anului trecut, in timp ce la 3 luni, scaderea a fost mai redusa, de la 1.356% la 1.257%. Aceste scaderi ale dobanzilor interbancare se vor reflecta in dobanda platita la credite, atunci cand urmeaza sa fie efectuata urmatoarea resetare a dobanzii.

Vestile bune din piata monetara indulcesc ingrijorarea cu privire la evolutia cursului euro, care se mentine pentru a doua zi consecutiv, peste valoarea de 4.36 lei/euro. Si celelalte cursuri valutare se afla in crestere, dolarul a fost cotat la 3.419 lei, in timp ce francul elvetian testeaza nivelul de 3.6 lei.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Curs valutar