Dobanda Euribor si Robor continua sa inregistreze scaderi
13 Aprilie 2012
Pe parcursul saptamanii rata dobanzi Euribor pentru toate scadentele a inregistrat noi minime, in timp ce Robor a crescut in sedinta de vineri

Astfel, dobanda Euribor la 6 luni se apropie de valoarea de 1 procent, dupa ce la sfarsitul anului 2011 valoarea acestuia era de 1.617%, iar Euribor 3M (la 3 luni), folosit pentru calcul dobanzii variabile la un credit Prima Casa in euro, a ajuns la 0.753%, de la un nivel de 1.356% la finalul anului.

In cazul Robor, seria de scaderi a fost intrerupta vineri cand toate scadentele au inregistrat cresteri usoare fata de ziua de joi, insa valorile inregistrate vineri sunt mai mici fata de cele inregistrate saptamana precedenta. Cele mai utilizate scadente pentru calcul dobanzii la credite, Robor la 3 luni si 6 luni au terminat saptamana la nivelul de 4.23%, respectiv 5.03%.

Scaderile inregistrate de la inceputul anului in cazul acestor indici influenteaza dobanda platita la credite, iar odata cu indexarea dobanzilor ratele la imprumuturile in lei sau euro vor inregistra scaderi importante. Scaderi mai importante se vor inregistra in cazul imprumuturilor in lei, deoarece de la inceputul anului dobanda Robor la 3 luni a scazut cu aproape 2 procente, in timp ce Euribor la aceeasi scadenta a inregistrat o scadere de doar 0.6 procente.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Curs valutar