Cursul valutar BNR la euro coboara sub valoarea de 4.32
28 Octombrie 2011
Pentru prima data in ultima saptamana, moneda nationala a coborat in fata euro sub 4.32 si a inchis saptamana la 4.315 lei/euro

Daca pe parcursul saptamanii, leul a oscilat in jurul valorii de 4.33 lei, in sedinta de vineri pe fondul evolutiei pozitive de pe pietele internationale in urma acordului convenit la nivel European pentru evitarea unei crize financiare, am asistat la cotatii valutare in crestere ale monedei nationale in fata euro cu peste 0.1 bani.

Pe parcursul sedintei de tranzactionare cursul de schimb leu/euro s-a apropiat de valoarea de 4.3, insa cotatia oficiala stabilita de BNR a fost de 4.315. O apreciere mai importanta a fost inregistrata in fata dolarului care a pierdut peste 0.47 bani fata de cursul valutar de joi si a inchis saptamana la valoarea de 3.0423 lei/dolar.

In schimb, francul elvetian a avut o evolutie relativ constanta, cursul valutar leu/franc stabilit in sedinta de vineri a consemnat o crestere fata de inceputul saptamanii.

Casele de schimb valutar bancare afisau la cumparare, cotatii de la 4.295 si ajungeau la un minim de 4.245 lei / euro. Achitarea ratei in euro la credite, presupunea din partea clientilor sa schimbe lei in euro la un curs de schimb cuprins intre 4.3365 si 4.41 la BRD. In cazul francului elvetian, cel mai bun curs oferit la vanzare de catre banci era de 3.5591 si un maxim de 3.667 lei / franc.

Mai multe informatii / Legaturi utile: Curs valutar BNR


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Curs valutar