Cursul euro se apreciaza din nou
11 Octombrie 2011
Cotatia valutara stabilita de Banca Nationala pentru un euro a depasit din nou valoarea de 4.33, cursul oficial a fost stabilit la 4.3312

Leul s-a depreciat in fata principalelor valute, in tandem cu evolutia celorlalte monede din regiune. Cursul valutar stabilit de BNR pentru un euro de 4.3312, se apropie de maximul atins la sfarsitul lunii septembrie, atunci cand cotatia oficiala a fost de 4.3533 lei/euro.

Cotatii valutare in scadere pentru moneda nationala au fost inregistrate atat in cazul dolarului American, valoarea fiind de 3.1853, dar si pentru francul elvetian, care a castigat aproape un procent.

Clientii care au de platit rate la credite in valuta, se vad astfel nevoiti sa scoata mai multi lei pentru efectuarea schimbului valutar.

Casele de schimb valutar ale bancilor cumparau de la clienti euro incepand de la 4.3038 lei, iar la vanzare aveau afisate cotatii de la 4.35 lei/euro in cazul CEC Bank si la Banca Carpatica.

Pe piata monetara interbancara valoarea Robor la 3 luni era de 6.22% in timp ce la 6 luni a fost stabilita la 6.77%. Dodanda Euribor s-a apreciat usor, la 3 luni pana la 1.57%, iar la 1 an de zile rata dobanzii a fost stabilita la nivelul de 2.106%

Mai multe informatii / Legaturi utile: Curs valutar BNR


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Curs valutar