Cursul euro revine peste 4.50 lei
18 Septembrie 2012
Dupa ce a coborat in prima zi din saptamana sub pragul de 4.50 lei, referinta Bancii Nationale pentru euro a urcat din nou peste acest prag

Cursul de referinta stabilit de Banca Nationala pentru un euro a fost de 4.5026 lei, in crestere cu 0.5 bani fata de ziua de luni. De la inceputul lunii septembrie, leul a pierdut teren in fata monedei europene, de la un curs valutar BNR de 4.4792 lei/euro la peste 4.50 lei/euro in sedinta de astazi.

In fata dolarului american moneda nationala a pierdut astazi aproape 2 bani, dupa ce castigase intr-o saptamana 7 bani, pe fondul intaririi euro in fata dolarului pe piata valutara internationala.

Intarirea euro se datoreaza actiunii bancilor centrale din Europa si SUA, care au anuntat noi masuri de sprijinire a economiei, cursul euro urcand la peste 1.31 dolari pentru un euro, dupa ce cu cateva luni in urma acesta coborase la un nou minim pentru acest an, de sub 1.21 dolari/euro. Cotatiile valutare pentru euro/dolar sau euro/ron, sunt disponibile in timp real pe curs valutar online.

Francul elvetian a sarit cu aproape 2 bani in fata monedei nationale, si a trecut din nou peste 3.70 lei/franc, referinta de astazi a BNR fiind de 3.717 lei/franc. Lira sterlina a castigat si ea peste 3 bani, si a ajuns la 5.5968 lei/lira sterlina la cursul oficial al BNR.

La casele de schimb valutar bancare, euro era vandut astazi clientilor la cotatii cuprinse intre 4.520 lei si 4.580 lei/euro, in timp ce la cumparare de la clienti, cel mai bun oferit de bancile din Romania era de 4.480 lei/euro.

In cazul dolarului, acesta era oferit la vanzare catre clienti la un minim de 3.47 lei/dolar si un maxim de 3.5546 lei/dolar. Pentru cei care inca mai au credite in franci elvetieni, intarirea acestuia de astazi a dus la scumpirea lui si la casele de schimb bancare, cotatiile afisate la vanzare de banci catre clienti, erau situate intre 3.7505 lei/franc si 3.8408 lei/franc.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Curs valutar