Cursul euro a trecut de 4.53 lei la BNR
28 Septembrie 2012
In ultima zi a saptamanii, moneda nationala a pierdut 2 bani fata de euro, referinta BNR pentru moneda europeana a fost stabilita la 4.5331 lei

Este pentru prima data in mai bine de o luna de cand euro nu a mai fost cotat peste 4.530 lei. La inceputul lunii august moneda europeana a stabilit un maxim istoric fata de moneda nationala, la un curs valutar BNR de 4.6481 lei/euro, iar de atunci leul a reusit sa recupereze o parte din pierdere cu ajutorul Bancii Nationale.

Cursul leu/euro comunicat de catre Banca Centrala Europeana in prima zi lucratoare a lunii octombrie urmeaza sa fie folosit la calcularea accizelor de anul viitor. Cum este de asteptat ca luni, cursul valutar sa nu inregistreze acceasi valoare ca cea de anul trecut, anul viitor vom avea preturi mai mari la benzina si alte produse pentru care sunt aplicate accize.

Fata de dolar, leul a inregistrat o crestere de 1 ban, la 3.5029 lei/dolar, dupa ce euro a crescut fata de dolar pe piata valutara, cursul valutar online afisa o cotatia de peste 1.2920 dolari pentru un euro in cursul amiezii.

Francul elvetian a evoluat in tandem cu euro si a crescut de la 3.7360 lei la 3.7478 lei/franc. Dupa ce a fost aproape de a trece de pragul de 5.70 lei/lira, cotatia de referinta a lirei a coborat astazi la 5.6813 lei/lira.

In cazul cumpararii unui euro de la casele de schimb valutar bancare, cotatiile afisate erau situate intre 4.55 lei/euro si 4.610 lei/euro. La vanzarea unui euro catre banci, cel mai bun curs de schimb era de 4.515 lei/euro la Alpha Bank.

Dolarul a fost mai ieftin astazi la cumparare, cursul de schimb a coborat la 3.5338 lei/dolar, in timp ce la vanzare catre banca, cel mai bun curs era de 3.4864 lei/dolar.

Cresterea referintei BNR pentru francul elvetian a fost resimtita si la casele de schimb valutar, cel mai bun curs pentru cumpararea unui franc de catre clientii bancilor era de 3.7820 lei/franc.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Curs valutar