Cursul de schimb trece de 4.35 lei pentru un euro
6 Ianuarie 2012
Dupa stabilirea referintei de catre Banca Nationala, cursul de schimb a continuat sa se deprecieze si a depasit valoarea de 4.35 lei/euro

De la inceputul anului, cursul valutar s-a depreciat cu peste 2 bani, de la valoarea stabilita in ultima zi a anului trecut de 4.3197 lei/euro, pana la 4.3434, cursul oficial stabilit in sedinta de astazi de catre Banca Nationala. In cursul dupa amiezii cotatia valutara leu/euro a continuat sa se deprecieze si a depasit cu usurinta nivelul de 4.35 lei.

Forintul s-a apreciat cel mai mult dintre monedele din regiune, pe fondul unei detensionari a relatiei dintre guvernul ungar si FMI, dupa ce in ultimele zile acesta a suferit o depreciere importanta in fata de euro.

Aprecierea dolarului in fata monedei unice pe piata valutara internationala a fost resimtita si la Bucuresti, unde dolarul a atins valoarea de 3.3958 lei pentru un dolar. Fata de luna septembrie 2011, deprecierea leului se apropie de 15%.

Cursul valutar la casele de schimb bancare pentru euro, a avut aceeasi tendinta de crestere, clientii au putut cumpara euro de la 4.365, in timp ce la vanzare cotatiile sau situat intre 4.32 si 4.26 lei/euro.

Cei care au credite in franci elvetieni, cei mai sensibili la fluctuatia cursului de schimb, dupa ce de la inceputul crizei moneda elvetiana si-a dublat valoarea in fata leului, au putut cumpara franci de la 3.6059 lei, in crestere fata de ziua precedenta.

Daca vestile din piata valutara nu au fost imbucuratoare, in schimb pe piata monetara dobanda Euribor si Robor a continuat sa se afle pe o traiectorie descendenta. Astfel, dupa ce ieri BNR a anuntat o noua reducere a dobanzii de politica monetara, dobanda Robor la 3 luni a coborat la 5.73%, de la peste 6% la sfarsitul anului 2011, iar Euribor la 3 luni a ajuns la 1.288%.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Curs valutar