Cursul de schimb se apropie de 4.3 lei
22 Decembrie 2011
Cursul de schimb stabilit de Banca Nationala a atins un nou minim pentru ultimele 3 luni de zile

De la sfarsitul lunii septembrie, cand a fost inregistrat un curs valutar sub valoarea de 4.3, moneda nationala nu a mai fost atat de aproape de acest prag. Banca Centrala a stabilit pentru joi o cotatie valutara de 4.3011, in scadere fata de saptamana trecuta, cand erau afisate cotatii de peste 4.34 lei/euro.

Dupa stabilirea cursului de referinta BNR, leul a continuat sa se intareasca, astfel ca la finalul zilei, acesta a trecut sub nivelul de 4.3 lei/euro. Leul s-a intarit si in fata francului elvetian, cursul de referinta a scazut cu 1 ban, pana la 3.518 lei. In fata dolarului american, leul a pierdut aproape 2 bani fata de ziua de miercuri, cotatia oficiala fiind de 3.2943 lei/dolar.

Pe moneycenter.ro puteti urmari evolutia cotatiilor valutare in timp real.

Bancile vindeau euro clientilor, la valori cuprinse intre 4.3215 si 4.385 lei/euro, in timp ce la cumparare de la clienti, cel mai bun curs de schimb valutar era de 4.271 lei/euro. Pentru un franc elvetian, cel mai bun curs la vanzare de catre banci si cumparare de catre clienti era de 3.5477 lei/franc.

Dobanzile din piata monetara au fost in scadere, Euribor la 3 luni a coborat pana la valoarea de 1.41%, iar Robor la aceeasi perioada la 6.27% fata de 6.34% inregistrata la inceputul saptamanii.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Curs valutar