Cursul de schimb pentru euro la un nou maxim istoric
24 Mai 2012
Euro continua sa bata record dupa record, daca ieri trecuse de 4.5 lei, astazi Banca Nationala a stabilit o referinta de de 4.4662 lei/euro

De la inceputul anului moneda nationala a pierdut 3.4 procente in fata euro, in conditiile in care anul trecut cursul de schimb a crescut doar cu 1.2%. Cea mai mare parte a cresterii euro din acest an, a fost stabilita in aceasta luna, cand am avut o serie continua de noi maxime istorice.

Dolarul a mai crescut cu aproape 3 bani, referinta fiind stabilita la 3.5538 lei/dolar, iar fata de inceputul anului, dolarul a castigat peste 20 de bani. Cealalta valuta in care au luat credite romanii, francul elvetian a ajuns la 3.7195 lei, in crestere cu 0.62 bani fata de ziua de ieri.

La casele de schimb valutar, euro era vandut clientilor de catre banci foarte aproape de 4.5 lei, cel mai bun curs de schimb era de 4.90 lei, insa la majoritatea bancilor cursul a depasit 4.5 lei/euro si a ajuns chiar la 4.54 lei/euro. La cumpararea de euro de la clienti, bancile plateau un curs incepand de la 4.4448 lei la Banca Romaneasca. In cazul francului elvetian, acesta putea fi cumparat cu minim 3.7556 lei, iar la unele case de schimb cotatia a depasit 3.8 lei/franc.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Curs valutar