• Home
  • Curs valutar
  • Cursul de schimb pentru euro a atins cel mai ridicat nivel din acest an
Cursul de schimb pentru euro a atins cel mai ridicat nivel din acest an
6 Iunie 2013
Cursul euro a crescut in cursul diminetii la 4.49 lei, pe fondul ordinelor venite din partea bancilor comerciale si a investitorilor straini.

Cursul a reusit sa mai scada putin in cursul amiezii, astfel ca referinta stabilita BNR pentru astazi este de 4.4763 lei/euro, in urcare cu aproape 5 bani fata de sedinta precedenta.

In ultimele sase sedinte, euro a castigat peste 14 bani in fata monedei nationale. Astfel, daca saptamana trecuta un euro era cotat la 4.332 lei, astazi el se apropie tot mai mult de pragul de 4.50 lei.

Evolutia in timp real a cotatiilor pentru euro, dolar, sau aur, poate fi urmarita pe moneycenter.ro, in sectiunea curs valutar online.

Dolarul s-a apreciat si el la 3.4113 lei, in crestere cu aproape 3 bani fata de ziua precedenta. Fata de saptamana trecuta aprecierea este mai mica si datorita cresterii inregistrate de euro in fata dolarului, pe piata valutara internationala.

Daca saptamana trecuta cei care au credite in franci elvetieni se bucurau de un curs in scadere, de sub 3.50 lei/franc, astazi Banca Nationala a stabilit un curs de referinta de 3.6241 pentru un franc elvetian, in crestere cu 5 bani fata de ziua de ieri.

La casele de schimb valutar, un euro era vandut de catre banci clientilor cu minim 4.50 lei, in crestere fata de ziua de ieri. Cotatiile urcau pana la 4.550 lei/euro la unele banci. Cei mai fericiti au fost cei care au avut de vandut euro, bancile au oferit astazi pana la 4.460 lei/euro.

Dolarul era vandut clientilor de catre banci la cotatii cuprinse intre 3.4405 si 3.4978 lei, in timp ce pentru un franc elvetian clientii au trebuit sa plateasca minim 3.6595 lei.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Curs valutar