Cotatiile valutare au inceput saptamana in crestere
7 Noiembrie 2011
Cursul valutar stabilit de Banca Nationala pentru un euro, a trecut din nou peste pragul de 4.35 lei

Daca vineri cotatiile valutare au dat inapoi o parte din cresterea inregistrata in cursul zilei de joi, calmul din piata s-a disipat din nou la inceputul saptamanii, cand un alt motiv de ingrijorare a aparut la orizont, datoria publica a Italiei situata la 120% din PIB, cel mai ridicat nivel dupa Grecia din Europa.

Cursul valutar stabilit astazi a atins nivelul de 4.354 lei/euro, iar dolarul a continuat evolutia oscilanta si a inchis in crestere la 3.1716 lei, pe fondul aprecierii acestuia pe pietele internationale in fata euro.

Francul elvetian a avut o evolutie contrara si s-a depreciat in fata monedei nationale cu peste un procent, valoarea stabilita fiind de 3.5239 lei/franc.

Daca pentru unii clienti care au credite vestile din piata valutara nu sunt foarte bune, in schimb pe piata monetara dobanzile Euribor si Robor au continuat sa scada si in cursul zilei de astazi, trend inceput odata cu ziua de joi, cand atat BNR si BCE au redus dobanda cu 0.25%. Astfel, Euribor la 3 luni are astazi valoarea de 1.476% fata de 1.584% cat era inregistrat in data de 02 noiembrie, iar Robor la aceeasi scadenta a coborat cu 0.16%.

Mai multe informatii / Legaturi utile: Curs valutar BNR

Evolutie dobanzi Robor, Euribor, Libor


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Curs valutar