Cotatii valutare in scadere pe piata interbancara
3 Octombrie 2011
Banca Nationala a afisat astazi un curs valutar pentru euro de 4.3222 lei, in scadere cu 3.11 bani fata de cotatia valutara stabilita vineri

Prima zi de tranzactionare din aceasta luna a consemnat cotatii valutare in scadere accentuata, cursul leu/euro a scazut pe parcursul zilei pana la valoarea de 4.3 lei. Francul elvetian s-a depreciat si el pana la valoarea de 3.5575 lei de la valoarea stabilita vineri de 3.5703 lei/franc.

In schimb, dolarul a castigat in fata monedei nationale pana la valoarea de 3.2369 lei/dolar, in conditiile in care acum o luna cursul valutar BNR era sub valoarea de 3 lei.

Aprecierea leului reprezinta o veste buna pentru cei care au credite in euro si franci elvetieni, care trebuie sa scoata mai putini lei pentru efectuarea schimbului valutar.

La casele de schimb valutar ale bancilor clientii puteau cumpara astazi euro incepand de la 4.3334 lei la Banca Romaneasca, iar la vanzare erau afisate cotatii de la 4.295 lei/euro.

Pe piata monetara interbancara, dobanzile Robor au inregistrat cresteri reduse fata de ziua de luni, in timp ce dobanda Euribor a ramas stabila. Astfel, Robor la 3 Luni a inregistrat valoarea de 6.23%, iar pentru scadenta la 12 Luni dobanda a crescut la 6.93%.

Mai multe informatii / Legaturi utile: Cotatii valutare BNR

Evolutie dobanzi interbancare Robor, Euribor, Libor


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Curs valutar