• Home
  • Curs valutar
  • Cotatia valutara pentru un euro, se apropie de 4.35 lei la BNR
Cotatia valutara pentru un euro, se apropie de 4.35 lei la BNR
1 Noiembrie 2011
Banca Nationala a Romaniei a stabilit astazi o cotatie valutara de 4.3435 lei pentru un euro, in timp ce pe piata interbancara cursul a depasit acest nivel in cursul zilei

Deprecierea suferita de moneda nationala, survine pe fondul informatiilor privind organizarea unui referendum de catre Grecia, pe tema aprobarii primirii de noi imprumuturi din partea institutiilor financiare internationale. Monedele tarilor vecine sufereau si ele astazi deprecieri, intr-o proportie mult mai mare fata de cea suferita de moneda nationala.

Dolarul american a castigat cel mai mult fata de leu, cursul de referinta stabilit de BNR fiind de 3.1712 lei/dolar, o crestere de aproape 3%. Pentru francul elvetian cotatia valutara a fost stabilita la valoarea de 3.5645, in crestere cu 2 bani fata de sedinta de luni.

La casele de schimb valutar, bancile vindeau clientilor euro pentru achitare rate la credite cu 4.3365 la Banca Romaneasca sau 4.41 la BRD. Cei care dispun de euro si vor sa ii schimbe in lei, au la dispozitie cotatii cuprinse intre 4.295 si 4.245. Pentru un franc elvetian, cel mai bun curs la vanzare de catre banci si cumparare de catre clienti era de 3.5591 lei/franc.

Pe piata monetara interbancara dobanda Robor este in crestere usoara, cu exceptia dobanzii interbancare la 6 luni care a inregistrat o scadere de 0.01%, la 6.75%. In schimb, Euribor a inregistrat scaderi la toate scadentele, valoarea pentru dobanda la 3 luni, cea mai utilizata in calculul dobanzii variabile la credite fiind de 1.585%, iar la 6 luni de 1.782%.

Mai multe informatii / Legaturi utile: Curs valutar BNR

Evolutie dobanzi Robor, Euribor, Libor, actualizate zilnic


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Curs valutar