Au scazut ratele la creditele in euro
29 Aprilie 2013
Cursul de schimb continua sa se aprecieze, moneda nationala a inregistrat astazi cea mai mica valoare din ultimul an.

Pentru astazi Banca Nationala a stabilit un curs de referinta la euro de 4.3224 lei, in scadere cu peste 1 ban fata de cursul afisat in ultima zi din saptamana precedenta.

In ultima saptamana, leul a castigat peste 3 bani in fata euro, iar fata de cotatiile de la inceputul lunii aprilie, moneda nationala a castigat 10 bani fata de euro.

Aprecierea puternica a monedei nationale in fata euro, din aceasta luna, a redus cu aproape 3 procente rata lunara platita de clientii care au credite in euro.

Tendinta de apreciere a leului se pastreaza, mai ales ca de aceasta data aprecierea vine pe fondul reducerii dobanzilor din piata. Robor la 3 luni se mentine aproape de valoare de 4 procente. In plus, o parte dintre romanii plecati in strainatate se intorc in tara, iar cererea de lei din partea acestora este in crestere.

Dolarul american a fost cotat de BNR la 3.3040 lei, in scadere cu aproape 3 bani fata de cotatia de vineri, pe fondul aprecierii euro fata de dolar.

La casele de schimb valutar, cotatiile oferite de banci pentru vanzarea de euro erau si ele in scadere, cel mai bun curs de schimb fiind afisat la CEC Bank, de 4.34 lei/euro. Pentru cumpararea de euro de la clienti, bancile ofereau astazi cotatii situate intre 4.301 lei si 4.246 lei/euro.

De ieftinirea cursului de schimb beneficiaza si clientii care au credite in franci elvetieni, cursul de schimb pentru cumpararea unui franc de la casele de schimb bancare era situat intre 3.5452 lei si 3.6324 lei/franc.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Curs valutar