Noutati CURS VALUTAR


Cursul euro a crescut in cursul diminetii la 4.49 lei, pe fondul ordinelor venite din partea bancilor comerciale si a investitorilor straini.
Cursul de schimb continua sa se aprecieze, moneda nationala a inregistrat astazi cea mai mica valoare din ultimul an.
Un mit comun si foarte popular, raspandit in mass-media si pe internet, atat in Romania cat si in afara, este ca 95% dintre investitorii sau speculatorii care si-au incercat sansa in pietele financiare au esuat.
Leul s-a depreciat astazi cu peste 2 bani in fata euro, pe fondul crizei survenite in urma publicarii conditiilor care trebuie indeplinite de Cipru pentru a putea primi sprijin financiar din partea zonei euro.
Moneda nationala a pierdut aproape 5 bani in ultima saptamana in fata monedei europene, si a atins cea mai mica valoare din ultima luna.
Moneda nationala a inregistrat o apreciere usoara in cursul zilei de astazi, referinta Bancii Nationale a coborat pana la 4.3698 lei pentru un euro.

Termeni Curs valutar


Banca Centrala

Autoritatea monetara a statului care indeplineste urmatoarele functii: de emisiune de moneda, de centru valutar si de gestionare a rezervelor valutare, de supraveghere. In Romania, aceasta autoritate este reprezentata de Banca Nationala a Romaniei (BNR) care publica zilnic cursul valutar BNR pentru leu in raport cu cele mai importante monede din lume: euro, dolar, franc elvetian, lira sterlina, leva bulgareasca, etc.


Curs de schimb real

Cursul de schimb al unei monede, ajustat cu efectul inflatiei.


Curs valutar case de schimb

Cursul de schimb la casele de schimb valutar ale bancilor sau agentilor economici special autorizati pentru a desfasura actiuni de schimb valutar. Pe moneycenter.ro puteti verifica care este cel mai bun curs valutar la casele de schimb valutar bancare.


Cursuri valutare

Pretul la care o valuta poate fi cumparata la schimb cu o alta. De exemplu cursul valutar Euro/RON in data de 22 decembrie a fost de 4,3011 lei pentru 1 Euro. Cursul de schimb poate fi cel oficial numit si curs valutar BNR sau cursul de schimb publicat de o banca sau o casa de schimb. Cel mai bun curs de schimb valutar il gasiti pe moneycenter.ro


Schimb valutar

Operatiune prin care o suma de bani se transforma intr-o alta moneda, la un anumit curs valutar. De regula un schimb valutar se realizeaza de catre banci sau de catre casele de schimb valutar. Cursul valutar la care se realizeaza un schimb valutar se stabileste pe baza cererii si a ofertei.


mai multe »