• Home
  • Credite
  • Vrei o locuinta in Bucuresti? Ai nevoie de un credit imobiliar de 200.000 lei
Vrei o locuinta in Bucuresti? Ai nevoie de un credit imobiliar de 200.000 lei
16 Mai 2013
Valoarea medie a unui credit acordat de BCR pentru achizitionarea unei locuinte in Bucuresti este de circa 200.000 lei, in timp ce, la nivel national, valoare medie a unui credit pentru locuinta este de peste 165.000 lei.

In anul 2012, aproape 45% dintre creditele acordate de BCR pentru achizitionarea unei locuinte au fost folosite pentru cumpararea apartamentelor cu 2 camere, 26% pentru cele cu 3 camere iar 11% pentru garsoniere.

Casele au reprezentat 14% din creditele imobiliare acordate, iar 4% pentru apartamente cu 4 sau mai multe camere. Majoritatea creditelor acordate in Bucuresti au fost cumpararea unui apartament cu 2 camere.

"In 2012, aproximativ 10% din clienti detineau deja o proprietate la momentul accesarii creditului pentru noua locuinta. Se remarca astfel, alaturi de profilul clientului aflat la prima achiziţie, a unui nou profil - acela al clientului care detine o locuinta si doreste imbunatatirea conditiilor spaţiului locativ prin trecere la o locuinta cu mai multe camere de exemplu sau la o casa", a declarat Teodor Mincu, Seful Biroului Intermediari, BCR.

BCR ofera clientilor credite imobiliare pentru cumpararea sau constructia unei locuinte, cu un avans minim de 85% din valoarea garantiilor. Banca ofera aceste credite doar in moneda nationala, dupa ce a renuntat la finalul anului trecut sa mai acorde credit ein euro.

BCR accepta o gama larga de venituri (salarii, pensii, chirii, dividende, venituri din strainatate, din activitati independente), precum si pana la 3 coplatitori ce pot participa la credit. De asemenea, banca ofera, contra cost, o asigurare de somaj care ofera protectie solicitantului in cazul pierderii locului de munca.

Pentru un credit de 180.000 lei, acordat pe o perioada de 30 de ani, unui client care isi incaseaza salariul prin BCR si dispune de un avans de 35%, rata lunara este de 1.112 lei, iar dobanda anuala efectiva sau DAE este de 6.54%. Valoarea totala platita de client bancii se ridica la 401.540 lei, cu 221.540 lei mai mult fata de suma imprumutata.

In cazul acestui credit, dobanda la lei este chiar mai mica fata de un credit Prima Casa in lei, la care dobanda DAE pleaca de la 7 procente, diferenta o reprezinta insa avansul mult mai mare, de 35%, fata de 5% la Prima Casa.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite