• Home
  • Credite
  • S-a schimbat modificarea, creditele in euro nu vor fi restrictionate
S-a schimbat modificarea, creditele in euro nu vor fi restrictionate
28 Octombrie 2011
Dupa ce la inceputul lunii septembrie BNR pusese in discutie un nou regulament de creditare s-ar parea ca acesta nu va fi pus in aplicare decat partial.

Astfel, daca prin regulamentul de creditare propus BNR dorea sa restrictioneze creditele in euro, indeosebi pe cele ipotecare, guvernatorul Mugur Isarescu a declarat Joi, 27 octombrie, ca restrictiile vor viza doar creditele de nevoi personale in euro.

Impunerea restrictiilor prevazute in propunerea de regulament ar fi condus la restrangerea operatiunilor bancilor, reducand totodata si cererea de finantare datorata indeosebi avansului considerabil solicitat la un credit ipotecar, de 30%. Aceasta in conditiile in care in acest moment, conform statisticilor moneycenter.ro avansul mediu la un credit ipotecar in euro este de circa 15%.

Un avans minim de 30% ar fi inghetat si mai mult piata imobiliara, in conditiile in care aceasta a suferit deja pierderi severe in ultimii 3 ani si ar fi afectat pe termen mediu si perspectivele de revenire ale economiei Romaniei.

Scopul proiectul de regulament era sa stimuleze contractarea de credite ipotecare in lei, prin stabilirea unui avans minim de 15%. In schimb, programul Prima Casa nu va fi afectat de noul regulament, chiar daca acesta presupune ca finantarea sa se faca in euro iar avansul minim este de 5%.

Mai multe informatii / Legaturi utile:Compara credite de nevoi personale

Compara credite ipotecare


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite