• Home
  • Credite
  • Romanii se gandesc sa isi refinanteze creditele de nevoi personale
Romanii se gandesc sa isi refinanteze creditele de nevoi personale
31 Octombrie 2012
Nevoile urgente pentru sume suplimentare de bani creste numarul celor care ar accesa o refinantare, la o treime din romanii care au un credit de consum.

Potrivit unui studiu iVox, comandat de Banca Romaneasca, 42% dintre romani platesc in prezent rate la un credit de nevoi personale, iar o treime din acestia si-au refinantat deja creditul initial.

Dintre cei care nu au apelat inca la refinantare, 20% iau in considerare aceasta varianta in perioada urmatoare, procent care creste la 30% din numarul romanilor care au in derulare un credit de consum, daca ar avea nevoie urgenta de o suma suplimentara de bani.

Cei care ar apela la refinantare considera ca principalele avantaje ale acestuia il reprezinta costurile mai mici, dobanzile mai avantajoase fata de momentul acordarii imprumutului, cel mai important criteriu in alegerea unui credit de refinantare ramane insa costul acestuia.

In cazul refinantarii, peste 42% au declarat ca ar avea nevoie de o suma suplimentara cuprinsa intre 1.000 lei si 10.000 lei, 18.73% ar avea de o suma de pana la 20.000 lei, 8.97% de o suma cuprinsa intre 30.000 si 40.000 lei, in timp ce 7.45% se multumesc cu o suma suplimentara mai mica de 1000 lei.

Cei care au luat un credit in ultimii ani l-au folosit pentru o investitie in renovarea casei sau achizitia de mobilier (32.5%), achizitie de electronice si electrocasnice (24.98%), iar 18% pentru acoperirea cheltuielilor curente.

Dintre romanii care nu au in derulare un credit de consum, 53% se gandesc sa apeleze la banca pentru accesarea unui credit in perioada urmatoare. Dintre acestia, 64.86% iau in calcul accesarea unui credit de consum in urmatorul an. Majoritatea celor care nu au credite ar prefera sa acceseze un imprumut fara garantii, chiar daca presupune o suma mai mica, in defavoarea unui credit ipotecar de consum.

Sondajul a reliefat ca peste 50% dintre romani decid sa se imprumute in functie de costurile imprumutului, preferand creditul care are costurile cele mai mici, doar 17% se uita si la avantajele atasate imprumutului.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite