Robor coboara la noi minime istorice
30 August 2013
Ajutati si de decizia Bancii Nationale de reducere a dobanzii de politica monetara, indicii Robor au inregistrat noi minime istorice in luna august.

Daca la inceputul anului indicele Robor la 3 luni era de peste 6 procente, in aceasta luna a atins un minim de 3.71%, o scadere de aproape 2.5 procente, care se vede deja in dobanzile la creditele in moneda nationala.

De aceasta scadere beneficiaza si clientii care au luat credite in lei cu dobanda variabila, indexata in functie de evolutia indicelui Robor.

Scaderea indicilor Robor face mai accesibil creditul Prima Casa in lei, ocolit pana acum de clienti, dar care a ramas singura alternativa pentru cei care doresc sa acceseze un imprumut imobiliar cu un avans minim de 5 procente.

Vezi si Oferta de dobanzi la creditele Prima Casa in lei.

In cazul creditului Prima Casa in lei, dobanda totala este formata din marja bancii de maxim 2.5%, la care se adauga indicele Robor la 3 luni, si ajunge la peste 6 procente, peste dobanda la creditele in euro.

In cazul celorlalti indici Robor, doar cel la o luna se situeaza sub pragul de 4 procente, restul avand valori mai mari de 4 procente.

Scaderea Robor ar trebui sa duca si la o scadere a dobanzilor pentru creditele de nevoi personale, pentru care cererea din partea clientilor este in scadere, mai ales ca acestea pot fi acordate in prezent doar pe o perioada maxima de 5 ani.

O eventuala decizie a Bancii Nationale de reducere a dobanzii de politica monetara pana la finalul acestui an ar putea conduce la o noua ieftinire a creditelor in lei, daca indicii Robor vor urma acceasi tendinta.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite