• Home
  • Credite
  • Raiffeisen Bank scade costul la credite pentru achizitie locuinta in lei
Raiffeisen Bank scade costul la credite pentru achizitie locuinta in lei
4 Iulie 2012
Banca a redus cu un sfert de procent dobanda platita de clienti pentru credite de achizitie locuinta in moneda nationala

Pe langa reducerea dobanzii, Raiffeisen Bank a modificat si indicele folosit in calculul dobanzii variabile, de la Robor la 6 luni la Robor la 3 luni. Prin aceasta modificare, costul creditului sufera o reducere suplimentara, pe langa reducerea marjei de dobanda, deoarece Robor la 3 luni are in general o valoare mai mica decat la 6 luni.

Dobanda platita de client pentru un credit ipotecar in lei este de 3.5% peste Robor la 3 luni, iar clientii care isi incaseaza salariul prin intermediul bancii primesc o reducere suplimentara de 0.25%, aplicata la marja bancii.

Pe langa dobanda, clientii mai platesc un comision de analiza in valoare de 1600 lei, indiferent de valoarea imprumutului. Suma maxima care poate fi acordata de banca ajunge la 200.000 euro sau echivalent lei, iar perioada este de maxim 30 de ani. Pentru credite in moneda nationala, avansul minim este de 15% din valoarea imobilului finantat.

Solicitarile clientilor dupa acordarea creditului sunt comisionate de catre banca cu un comision fix de 90 euro.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite