• Home
  • Credite
  • Raiffeisen Bank a redus dobanda la creditele imobiliare in lei
Raiffeisen Bank a redus dobanda la creditele imobiliare in lei
27 Iulie 2013
Marja de dobanda a fost redusa de banca cu un sfert de procent, in cazul creditelor imobiliare acordate in moneda nationala.

Clientii bancii se pot imprumuta pentru achizitia unei locuinte in lei la o dobanda de 3.25%, la care se adauga dobanda interbancara Robor la 3 luni. Pentru clientii care isi incaseaza salariul prin intermediul bancii, banca ofera o reducere de 0.25% la dobanda.

Pe langa dobanda, banca solicita de la clienti si un comision de analiza in valoare de 1600 lei, achitat o singura data la acordarea imprumutului.

In cazul unui credit imobiliar in valoare de 100.000 lei, acordat pe o perioada de 30 de ani, rata lunara este de 711 lei, iar dobanda anuala efectiva ajunge la 8.17%. Rata lunara coboara la 694 lei in cazul clientilor care isi vireaza salariul prin banca.

Vezi si Care sunt dobanzile la credite imobiliare de la bancile locale.

Prin aceasta reducere, care vine si pe fondul reducerii dobanzilor Robor, diferenta dintre un credit in euro si unul in lei s-a redus considerabil, si este acum de aproximativ 1.5%.

Creditul imobiliar in euro are o dobanda de 6% peste Euribor la 6 luni, iar clientii care isi vireaza salariul la Raiffeisen Bank primesc o reducere de 0.6 procente.

Ca si in cazul creditului imobiliar in lei, si la euro clientii trebuie sa plateasca un comision de analiza, acesta are valoarea de 400 euro.

Suma maxima care poate fi accesata prin acest credit este de 200.000 euro, iar perioada maxima este de 30 de ani.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite