• Home
  • Credite
  • Programul Prima Casa are fonduri disponibile pana la finalul anului 2012
Programul Prima Casa are fonduri disponibile pana la finalul anului 2012
25 Septembrie 2012
Reprezentantii FNGCIMM au declarat ca bancile inscrise in cadrul programului Prima Casa dispun de fonduri suficiente pentru a acorda credite Prima Casa pana la finalul acestui an.

Garantiile disponibile depasesc valoarea de 300 milioane euro, care ar putea fi suficiente pentru acordarea a peste 14.000 noi credite Prima Casa, avand in vedere ca garantia acopera 50% din valoarea imprumutului.

Bancile mai au la dispozitie fonduri in valoare de 120 milioane euro, plus suplimentarea de 200 milioane de euro aprobata de guvern in urma cu cateva luni, pentru bancile care epuizeaza fondurile disponibile pana la finalul anului 2012.

Din fondul suplimentar de 200 milioane euro, au fost deja alocate fonduri catre CEC Bank, BRD si BCR. Aceste banci au epuizat fondurile initiale si au solicitat suplimentarea acestora. Cereri de majorare au mai fost depuse de catre Unicredit Tiriac Bank si Raiffeisen Bank.

Fondul de garantare primeste in prezent aproape 100 de cereri pe zi pentru credite Prima Casa, insa este posibil ca ritmul sa creasca catre finalul anului, mai ales ca pentru anul 2013 nu au fost initiate inca discutii cu privire la continuarea programului.

Din anul 2009, cand a inceput programul Prima Casa, au fost acordate peste 72.000 de credite, din care 109 au ajuns in stadiul de executare silita.

Majoritatea covarsitoare a cererilor de credite Prima Casa sunt pentru credite in euro. Aproape 99% din aceste imprumuturi fiind acordate in moneda europeana, datorita dobanzii mai mici fata de cele in lei, cu peste 3 procente.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite