• Home
  • Credite
  • Prima Casa: Guvernul da drumul la credite Prima Casa in lei
Prima Casa: Guvernul da drumul la credite Prima Casa in lei
25 Octombrie 2012
Potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern, bancile care nu acorda in prezent credite Prima Casa in lei vor putea sa adauge in oferta acest imprumut.

In prezent, nu toate bancile care acorda credite Prima Casa au si varianta in moneda nationala. Majoritatea creditelor acordate prin acest program sunt acordate in euro, peste 90% din total, datorita diferentei de dobanda dintre cele doua valute.

In urma cu o saptamana BCR, cea mai mare banca de pe piata locala a anuntat ca are pregatite 45 milioane de euro doar pentru credite Prima Casa in lei, acestea urmand sa fie acordate din momentul in care acestea vor putea fi adaugate in oferta bancii.

Dobanda pentru un credit Prima Casa nu poate depasi valoarea de 4% peste valoarea Euribor 3M, sau 2.5% peste Robor 3M, in cazul creditelor in lei. Bancile vor putea sa adauge ofertele de creditare pentru programul Prima Casa, cu instiintarea prealabila a Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri si a Ministerului Finantelor Publice.

Prin aprobarea proiectului de act normativ, activitatea de creditare a bancilor in cadrul programului Prima Casa urmeaza sa se intensifice, mai ales pe partea de credite in lei.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite