• Home
  • Credite
  • Populatia si firmele au luat mai multe credite in valuta
Populatia si firmele au luat mai multe credite in valuta
25 Aprilie 2013
In luna martie din acest an, soldul creditelor a avansat cu jumatate de procent fata de luna februarie, sustinut de avansul creditelor in valuta.

Chiar daca unele banci locale au renuntat sa mai acorde credite in valuta populatiei, soldul imprumuturilor acordate de banci in valuta a avansat cu 1.2% fata de luna februarie, la 69.642 milioane lei.

Cresterea poate fi pusa pe seama acordarii de catre bancheri a unui numar mai mare de credite Prima Casa in 2013, pe fondul zvonurilor ca acest program urmeaza sa fie modificat, iar beneficiarii vor fi doar clientii care cumpara locuinte noi.

Soldul creditelor in valuta a avansat in luna februarie cu 1% fata de luna februarie a acestui an, la 139.735 milioane lei, insa fata de aceeasi luna din 2012, soldul a inregistrat o scadere de 2.3%. In ultimul an bancile au acordat mai multe credite in moneda nationala, care au avansat cu 3.4%, la 84.147 milioane lei.

Avansul creditelor in lei se datoreaza in totalitate cererii mai mari din partea firmelor, fiind de altfel si singura componenta care a fost pe plus in ultimele 12 luni, crestere de 6.8% fata de luna martie 2012.

Cresterea inregistrata in luna martie nu a reusit sa compenseze insa scaderile din ultimele luni, in ultimul an soldul a consemnat o scadere de 0.2%, la 223.883 milioane lei.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite