• Home
  • Credite
  • Peste 1 miliard de euro acordati in cadrul programului Prima Casa de catre BCR
Peste 1 miliard de euro acordati in cadrul programului Prima Casa de catre BCR
16 Mai 2012
BCR, cel mai important grup financiar din Romania a acordat de la lansarea programului guvernamental Prima Casa, un numar de peste 25000 credite

Banca a anuntat oficial depasirea pragului de peste 1 miliard de credite acordate prin programul Prima Casa, fiind in acelasi timp lider pe acest segment de piata.

In prezent se deruleaza a patra etapa a programului, valoarea medie a unui credit Prima Casa acordat de BCR se situeaza in jurul sumei de 37.800 euro, in scadere fata de prima etapa, atunci cand valoarea medie a fost de 41.200 euro. Scaderea valorii unui credit reflecta asadar scaderea preturilor la locuinte din ultimii ani.

Principalii beneficiari ai unui credit Prima Casa sunt barbati cu varsta cuprinsa intre 25 si 34 de ani, care au accesat credite pe perioada maxima de 30 ani.

Aproape jumatate din creditele acordate in cadrul programului Prima Casa 4 au fost acordate in Bucuresti, pe locurile urmatoare sau situat Timisoara, Cluj, Iasi si Constanta.

BCR vinde credite in euro cu o dobanda de 3.95% peste Euribor 3M si in lei cu o dobanda de 2.5% peste Robor la 3 luni. Clientii care isi vireaza salariul prin banca primesc o reducere de 0.2% la dobanda.

Pe langa dobanda, mai exista un comision anual de gestiune datorat fondului de garantara FNGCIMM, de 0.49% aplicat la 50% din soldul finantarii garantate. La un credit de 40.000 euro, rata lunara ajunge la 206 euro pe 30 de ani, iar dobanda anuala efectiva (DAE) este de 5.02%.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite