• Home
  • Credite
  • OTP Bank ajusteaza in crestere dobanda la credite
OTP Bank ajusteaza in crestere dobanda la credite
23 Ianuarie 2012
Modificarile de dobanda au fost operate la creditele ipotecare in euro, dar si la cele de nevoi personale in lei si euro

Clientii care vor avea cel mai mult de suferit, sunt cei care apeleaza la un credit de nevoi personale in euro, pentru care marja bancii a urcat cu peste 3 procente, de la 9.88% la 13.04%, la care se adauga dobanda Euribor la 3 luni. Pentru acelasi imprumut, dar acordat in lei, rata dobanzii a crescut cu 0.2%, pana la 8.63% peste Robor la 3 luni.

Banca a introdus un imprumut adresat acelor clienti care isi incaseaza venitul intr-un cont curent deschis la OTP Bank, la care aplica o reducere de 0.75% fata de oferta standard.

La imprumuturile ipotecare, marja fixa a bancii a fost marita cu peste 1%, la 5.1% peste Euribor la 3 luni, in timp ce creditul de nevoi personale cu ipoteca in euro a suferit o majorare a dobanzii cu 1.2%, de la 4.6% la 5.8%. Si la aceste doua tipuri de credite, banca a introdus varianta adresata clientilor care isi incaseaza venitul. Avantajul acordat este in valoare de 0.5 procente reducere la rata dobanzii, fata de varianta standard.

Dobanzile la creditele acordate prin intermediul programului Prima Casa au ramas nemodificate. Astfel, la varianta in euro marja este de 4% in timp ce la lei aceasta are valoarea de 2.5%, la care se adauga dobanda Euribor sau Robor la 3 luni.

Pentru toate tipurile de credite, banca nu percepe comisioane de analiza, iar comisionul de administrare, este aplicat creditului de nevoi personale pentru pensionari.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite