• Home
  • Credite
  • Numarul celor care au restante la credite este in crestere
Numarul celor care au restante la credite este in crestere
13 Decembrie 2012
Numarul persoanelor fizice cu restante la credite de peste 30 de zile a crescut cu peste 10.000 in luna octombrie fata de luna septembrie 2012, la 738.601.

Dupa ce a atins un maxim de 730.000, numarul persoanelor cu restante la credite a inregistrat o scadere in urmatoarele 3 luni, pana la putin peste 718.000. Recordul a fost depasit in luna octombrie cand sau inregistrat 738.601 persoane fizice cu restante la credite de cel putin 30 de zile.

Numarul contractelor de credit pentru care se inregistreaza intarzieri la plata ratelor lunare a ajuns la 1.013.943, cu putin sub recordul din acest an, inregistrat in luna aprilie.

In 2012, pana in luna octombrie, credite de peste 1500 milioane lei au devenit restante, valoarea totala fiind de 9.168 milioane lei, din care peste 2500 milioane lei se afla in executare.

Odata cu cresterea numarului de persoane care intampina greutati la plata ratelor pentru imprumuturile contractate, bancile au inasprit si conditiile de creditare cu peste 30% pentru credite ipotecare, in ultimul trimestru, asa cum o arata un raport publicat de Banca Nationala.

In cazul creditelor de nevoi personale pentru consum, conditiile de creditare sau mentinut neschimbate, dupa ce bancile au crescut puternic standardele de creditare in ultimele trimestre.

Pentru ultimul trimestru din acest an, bancile prognozeaza o inasprire in continuare a conditiilor pentru credite ipotecare, iar pentru creditele de consum se anticipeaza o mentinere constanta a standardelor de creditare.

In zona euro bancile au inasprit conditiile de creditare atat in cazul creditelor ipotecare dar si pentru cele de consum, tendinda pentru ultimul trimestru fiind de continuare a acestui proces.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite