• Home
  • Credite
  • Locuintele cumparate prin credite Prima Casa ar putea fi scutite de impozit
Locuintele cumparate prin credite Prima Casa ar putea fi scutite de impozit
30 Mai 2012
Cumparatorii de locuinte prin intermediul programului Prima Casa ar putea fi scutiti de plata impozitului pe cladiri timp de 10 ani

Senatul Romaniei a adoptat tacit o initiativa legislativa care prevede scutirea de la plata impozitului pe cladiri, a locuintelor achizitionate prin intermediul unui credit Prima Casa, a impozitului pe cladiri pe o perioada de 10 ani.

Propunerea legislativa este sustinuta de mai multi senatori de la majoritatea formatiunilor politice si priveste modificarea legii 571/2003 privind Codul Fiscal. Propunerea se bazeaza pe reglementari similare in mai multe state europene, care aplica scutiri de la plata impozitului pe cladiri pentru prima locuinta cumparata.

In Romania, programul de stimulare a sectorului rezidential denumit Prima Casa, a ajuns la etapa a 4. Dobanzile percepute de banci pentru credite Prima Casa nu depasesc 4% peste Euribor la 3 luni sau 2.5% peste Robor la 3 luni. Pe langa dobanda, clientii mai platesc un comision anual de 0.49% aplicat la 50% din valoarea finantarii.

Principalul avantaj al unui credit Prima Casa este dat de avansul minim de doar 5%, atat la imprumuturile in euro cat si la cele in moneda nationala, in conditiile in care la un credit ipotecar clasic avansul minim este de 15% la lei si de 20% sau 25% la euro.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite