• Home
  • Credite
  • Locuintele achizitionate prin credite Prima Casa pot fi modificate doar cu aprobarea statului
Locuintele achizitionate prin credite Prima Casa pot fi modificate doar cu aprobarea statului
5 Februarie 2012
Clientii trebuie sa solicite aprobarea statului pentru orice interventie sau extindere pe care doresc sa o faca asupra locuintei ipotecate

Solicitarea acordului trebuie sa fie efectuata catre Ministerul de Finante, daca interventia sau extinderea asupra locuintei, necesita emiterea unei autorizatii de construire, potrivit unui proiect de lege.

Aparitia proiectului de lege, survine in conditiile in care foarte multi beneficiari al programului Prima Casa au solicitat efectuarea de interventii si modificari asupra locuintei ipotecate in favoarea Ministerului de Finante, iar aceaste situatii nu erau reglementate pana in prezent.

Peste 50,000 de credite au fost acordate de la aparitia programului guvernamental de sprijinire a pietei imobiliare Prima Casa.
O alta reglementare inclusa in proiectul de lege, faciliteaza vanzarea locuintei in primii 5 ani, daca imprumutul acordat prin programul Prima Casa este achitat integral, fie prin refinantare sau prin economiile proprii.

Proiectul de lege, acorda posibilitatea clientilor care doresc sa renunte la imobilul achizitionat din vina vanzatorului sau pentru ca acesta este neconform si sa beneficieze de un nou credit Prima Casa, in conditiile in care in acest moment un client poate beneficia doar de un singur credit acordat prin programul Prima Casa.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite