• Home
  • Credite
  • La inceput de an, Raiffeisen Bank mareste dobanda la credite
La inceput de an, Raiffeisen Bank mareste dobanda la credite
3 Ianuarie 2012
Dobanda platita de clienti la imprumuturile in lei sau euro, au fost majorate de catre banca cu pana la 0.5 procente

Banca a modificat oferta de dobanzi la credite incepand cu primele zile ale anului, cresterea fiind aplicata la marjele bancii, care au crescut cu pana la 0.5%, fata de oferta disponibila pana la sfarsitul lui 2011.

Cea mai mica majorare a fost aplicata pentru credite Prima Casa, de 0.1% pana la 4% peste Euribor la 3 luni si de 0.2% (marja de 3.9% peste Euribor la 3 luni), la cele aferente clientilor care isi incaseaza salariul printr-un cont curent deschis la Raiffeisen Bank.

La creditele imobiliare, banca solicita clientilor o marja fixa de dobanda mai mare cu 0.5 procente, pentru imprumutul in euro sau la cele in moneda nationala. Noile marje au valoarea de 6% sau 5.4%, plus dobanda Euribor la 6 luni, respectiv de 3.75% si 3.5% plus Robor la 6 luni. Ratele de dobanda mai mici, sunt disponibile doar clientilor care isi incaseaza salariul prin banca. La acordare, banca percepe un comision de acordare in suma fixa de 400 euro sau 1600 lei.

Clientii care doresc sa acceseze credite de nevoi personale fara garantii, platesc in plus un procent de 0.5% la imprumuturile in moneda nationala. Marja de dobanda peste Robor la 6 luni variaza in functie de suma si perioada, si este situata intre 6.5 % si 11.5%. Banca ofera posibilitatea accesarii de credite cu dobanda fixa pe intreaga perioada, iar rata dobanzii este situata intre 14 si 19 procente. In plus, pe langa dobanda se aplica si un comision de analiza de 50 euro sau 200 lei.

Noile conditii de creditare sunt valabile doar pentru imprumuturile noi, clientii care detin un credit la Raiffeisen Bank, nu sunt afectati de majorarea marjei de dobanda, doar de resetarea indicilor Euribor sau Robor.

Fata de ultima modificare a dobanzii interbancare, valoarea Robor la 6 luni a crescut cu 0.26%, iar cea la 3 luni a ramas aceeasi, in timp ce dobanda Euribor la 6 luni a scazut cu 0.08%, iar cea la 3 luni, folosita la determinarea dobanzii la creditele Prima Casa a coborat cu 0.15%.

Astfel, clientii care au credite in euro, platesc din aceasta luna, o rata mai mica fata luna decembrie. In dificultate, se afla cei care au luat un credit in moneda nationala, care pana la urmatoarea resetare a dobanzii, peste 3 sau 6 luni, vor avea de platit rate mai mari.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite