• Home
  • Credite
  • Kiwi Finance a intermediat mai putine credite in 2012
Kiwi Finance a intermediat mai putine credite in 2012
14 Noiembrie 2012
Pentru primele 10 luni din acest an, liderul pietei de brokeraj bancar din Romania a intermediat credite in valoare totala de 35 milioane euro.

Fata de anul precedent, valoarea creditelor intermediate a scazut cu 29 de procente, in vreme ce numarul de clienti a cunoscut o crestere de 18 procente. Cresterea numarul de clienti si reducerea creditelor intermediate reflecta o diminuare a valorii imprumutului, clientii intermediati accesand credite de valori mai mici fata de anul trecut.

Cele mai multe credite intermediate, 66% au fost credite ipotecare pentru achizitie locuinta sau de nevoi personale, in timp ce prin programul Prima Casa au fost intermediate 12% din valoarea acestora.

Din valoarea imprumuturilor intermediate, 12% o reprezinta credite de nevoi personale fara garantii, acordate unui numar de 4104 clienti, ceea ce reprezinta 77% din totalul clientilor din primele zece luni.

Potrivit informatiilor de Kiwi Finance, 95% dintre clientii care au accesat credite garantate cu ipoteca in 2012 au preferat euro ca moneda de imprumut. In cazul creditelor de nevoi personale, 98% dintre clienti au ales varianta in moneda nationala, asta si datorita faptului ca majoritatea bancilor au ales sa renunte la acordarea acestui tip de imprumut in valuta, incepand cu acest an.

"Din estimarile noastre avem o cota de piata pe creditele noi acordate de 2,72% in total retail, cu exceptia creditelor Prima Casa, iar incepand cu a doua jumatate a anului am revenit la volumele aplicatiilor noi de la nivelul anului trecut", a completat managerul general al Kiwi Finance.

De la infiintare si pana in prezent, Kiwi Finance a intermediat credite in valoare de aproape 650 milioane euro la peste 130.000 de clienti.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite