• Home
  • Credite
  • ING Bank vinde credite ipotecare cu marja de 1 procent la lei
ING Bank vinde credite ipotecare cu marja de 1 procent la lei
7 Februarie 2013
Dupa ce a renuntat sa mai vanda credite ipotecare in euro la inceputul acestui an, banca a redus cu aproape un procent marja la creditele ipotecare in lei, pentru a creste atractivitatea acestor imprumuturi.

Marja de un procent peste Robor la 3 luni, oferita de banca pentru credite ipotecare in lei este cea mai mica din piata, si este disponibila doar clientilor care aleg creditul impreuna cu o asigurare de viata.

Clientii care nu doresc si asigurarea de viata oferita de ING Bank platesc o marja fixa de 8.25% peste dobanda Robor la 3 luni. Pe langa dobanda, banca mai solicita si un comision initial de 215 lei, la care se adauga un procent de 1% din valoarea imprumutului.

In cazul creditelor de nevoi personale cu ipoteca, marja bancii a fost redusa cu 0.4% la 1.5% plus Robor 3M, pentru acei clienti care aleg imprumutul cu asigurare de viata inclusa. Perioada maxima de acordare pentru acest credit este de doar 5 ani, conform modificarilor introduse de catre BNR la inceputul anului 2011.

Chiar si in conditiile unei marje de dobanda de doar 1 procent, dobanda totala urca la aproape 7 procente, in timp ce dobanda DAE trece de 8 procente, cu aproape 3 procente mai mult fata de cele mai bune oferte de credite ipotecare in euro. Diferenta este data de indicii de referinta, in conditiile in care Robor la 3 luni este 6 procente, Euribor la 3 luni are valoarea de 0.23%.

Un avantaj important al creditelor ipotecare in lei il reprezinta avansul mai mic cu 10 procente, 15% fata de 25% cat este necesar pentru un credit ipotecar in euro.

Pentru un credit de nevoi personale in lei, ING Bank ofera dobanzi situate intre 5% si 12% peste dobanda Robor la 3 luni, in functie de obtiunea clientului pentru un credit cu asigurare sau nu, dar si de istoricul clientului cu banca. Clientii care isi vireaza salariul prin banca beneficiaza de dobanzi mai mici.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite