• Home
  • Credite
  • ING Bank renunta la creditele ipotecare in valuta
ING Bank renunta la creditele ipotecare in valuta
11 Decembrie 2012
Banca a decis ca incepand de anul viitor sa vanda persoanelor fizice doar credite in lei, fiind a doua banca locala care urmeaza sa aiba in oferta doar credite in moneda nationala.

In prezent, ING Bank vinde credite ipotecare in euro si lei, in timp ce in cazul ofertei de credite pentru nevoi personale fara garantii ipotecare, banca a renuntat in acest an sa mai ofere si varianta in euro.

Daca in 2012 majoritatea bancilor au renuntat sa mai ofere credite de nevoi personale in valuta, odata cu aplicarea noilor norme de creditare, stabilite de catre Banca Nationala, nu aceeasi situatie se inregistreaza la oferta pentru credite ipotecare, pentru achizitie locuinta sau de nevoi personale garantate.

Bancile continua sa ofere credite ipotecare in valuta, deoarece sunt cele mai solicitate de catre clienti, avand o dobanda mult mai mica fata de varianta in lei. Dobanda mai mica la creditele in euro permite clientilor sa imprumute sume mai mari, mai ales in cazul creditelor ipotecare a caror perioada de acordare se poate prelungi pana la 30 de ani.

ING Bank este a doua banca care urmeaza sa ofere clientilor proprii doar posibilitatea de a se imprumuta in moneda nationala, dupa ce in luna octombrie BCR, cea mai mare banca din Romania dupa valoarea activelor, a renuntat la creditele in euro.

BCR vinde in prezent doar credite acordate in moneda nationala, atat in cazul imprumutului Prima Casa dar si pentru creditele ipotecare si de nevoi personale, cu sau fara garantii.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite