• Home
  • Credite
  • Garanti Bank fuzioneaza cu Garanti Credite Ipotecare
Garanti Bank fuzioneaza cu Garanti Credite Ipotecare
17 Martie 2014
Garanti Bank si Garanti Credite Ipotecare (Domenia Credit IFN SA) au anuntat inceperea procedurilor oficiale pentru fuziunea celor doua companii in Romania.

Fuziunea urmeaza sa se finalizeze pana la sfarsitul anului, dupa obtinerea aprobarilor de la Banca Nationala a Romaniei si indeplinirea tuturor formalitatilor legale.

"Decizia de a realiza fuziunea celor doua entitati face parte din strategia noastra locala pe termen lung de a crea un model de afaceri simplificat, astfel incat sa putem deservi mai bine clientii Grupului Garanti din zona creditelor ipotecar, intr-un mod unitar, de catre Directia de Retail din cadrul bancii", a declarat Ufuk Tandogan, CEO Garanti Grup Romania.

Fuziunea nu influenteaza conditiile de creditare stabilite initial pentru clientii Garanti Credite Ipotecare, care vor fi anuntati conform procedurilor legale in legatura cu transferul lor la Garanti Bank.

In anul 2013, Garanti Credite Ipotecare a inregistrat venituri nete de 3.1 milioane euro si profit net de 0.6 milioane euro. In acest moment, compania are aproximativ 3.400 de clienti, iar valoarea medie a unui imprumut acordat de Garanti Credite Ipotecare este de aproximativ 30.000 euro.

Grupul Garanti reuneste Garanti Bank, Garanti, Garanti Credite de Consum si Garanti Credite. Cele trei IFN-uri completeaza oferta Garanti Bank cu produse specifice de leasing, servicii de administrare a flotelor, credite de consum, precum si credite ipotecare dedicate achizitiei de imobile si terenuri sau refinantarii altor credite. Grupul Garanti ofera servicii pentru aproximativ 450.000 de clienti.

Grupul Garanti este detinut de catre Turkyie Garanti Bankasi (TGB), o banca universala cu servicii de top in toate segmentele de business. Turkiye Garanti Bankasi A.S. este cea mai profitabila si a doua cea mai mare banca privata din Turcia dupa valoarea activelor.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite