• Home
  • Credite
  • Francul elvetian la un nou maxim istoric: 3.9130 lei/franc
Francul elvetian la un nou maxim istoric: 3.9130 lei/franc
5 August 2011
BNR a publicat astazi, 5 august 2011, cursul de referinta pentru francul elvetian, curs cu 9.59 bani mai mare decat cel din ziua anterioara.

Aprecierea francului din ultima perioada se datoreaza neincrederii investitorilor in revenirea economiei americane precum si in teama ca actuala criza a datoriilor ar putea sa se propage si in Spania si Italia.

Moneda elvetiana este vazuta in aceste conditii de catre investitori ca o moneda de refugiu, fapt care pune presiune si mai mare pe cresterea valorii sale.

Aprecierea francului vine pe fondul incercarilor Bancii Centrale a Elvetiei de a stavili aceasta apreciere, acum 2 zile fiind anuntate 2 masuri in acest sens: scaderea intervalului de variatie a dobanzii de politica monetara de la 0%-0.75% la 0%-0.25% precum si crestarea depozitelor la termen constituite de banci de la 30 la 80 de miliarde de franci.

In cursul acestei saptamani francul s-a aprecia cu 21,30 de bani fata de leu, impactul pentru cei care au credite in franci fiind foarte mare, la o rata de 500 de franci costul total lunar crescand doar in aceasta saptamana cu 106.5 lei.

Consultati cursul BNR precum si care sunt cele mai bune cursuri de schimb la banci pe moneycenter.ro


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite